Toegepaste levenswijsheid: Snakes en Ladders

Toegepaste levenswijsheid: Snakes en Ladders

 

Het leven als een spel zien, daar is heel wat voor nodig, vaak nemen we het te zwaar en te serieus. Toch is het spel Snakes en Ladders zeer oud, het vind zijn oorsprong in het Hindoeïsme, daar werd het gebruikt als spel der wijsheid. Zodra je denkt wijsheid te bezitten, ben je het kwijt. Dus hoe kan je wijsheid ontvangen en tot je nemen? Door er mee te spelen.

Het spel gaat vooral een spel met je zelf zijn. Het gaat namelijk om jou, je eigen wijsheid, je eigen weg en hoe jij er mee kan spelen. Onderweg kan je uitwisselen met anderen, maar je zult merken en ontdekken dat ieder een eigen manier heeft om te spelen. En dat is goed.

Het spel Snakes en Ladders speel je met een dobbelsteen. Mijn advies is om er heel rustig aan te beginnen. (Door in te loggen, onthoud het systeem waar je gebleven bent.) Doe niet meer dan 1 vak per dag. Zodat jij gaat spelen met datgene wat je op en in het vakje gevonden hebt. Onderzoek jezelf. De wijsheid in jou ontdek je door hetgeen je in jezelf kunt vinden en daar heb je tijd en rust voor nodig. Soms moet je eerst iets echt op waarde schatten voordat je de essentie eruit kunt halen.

Ik weet dat het een hele uitdaging voor je gaat zijn om de tijd en rust te nemen om door het spel te gaan. Er is echter zoveel winst te behalen in jou. In het vakje zelf is er heel veel keuze voor wat je zou kunnen doornemen ook dat is een keuze. Je kunt het ook houden bij het onderwerp en je zelf daar je in verdiepen. Het gaat om jou, jouw ervaring en de wijsheid die je daaruit kan halen.

Wat is het voordeel van dit spel?

Je mag spelen met de onderwerpen die je worden aangereikt,

wat ze je vertellen, wat je ermee kan, wat het je te vertellen heeft.

Hoe het je heeft bezwaard, hoe het je kan verlichten.

Waarom je het hebt ervaren, waartoe het je heeft gebracht.

Welke conclusies jij er voor jezelf uit kunt halen en

welke wijsheid het in zich heeft.

 

Het spel Snakes en Ladders maakt verbindingen in je, zoals het qua opbouw verbindingen heeft met andere spelen zoals de Levensboom, de astrologie, de Tarot, het Ganzenbord.


Door verbanden te zien, kun je je nog meer verbonden voelen. Alles wat in het groot bestaat, bestaat ook in het klein. Spelen die in de oudheid werden gespeeld, worden nu in een ander jasje nog steeds gespeeld. Mensen hebben allen te maken met ervaringen, die gekleurd worden door tijd, cultuur en inzichten. Alles draagt bij aan de grote samenhang die er is.

In contact met anderen kunnen we leren, geïnspireerd raken, maart uiteindelijk komt het terug op : hoe het in jou resoneert.

Speel het spel, zoek in jezelf en resoneer!

Boek nu met vroegboek korting